Digitale Nalatenschap /

Zorg ook dat uw digitale nalatenschap wordt afgewikkeld!

Tijdens ons leven zijn we steeds meer en meer digitaal actief.
Wat gebeurt er na overlijden met alle informatie die van u op internet staat? Hoe moeten uw nabestaanden ermee omgaan? Hebben ze er toegang toe als ze niet beschikken over de wachtwoorden?
Zorg dat ook na uw overlijden uw digitale nalatenschap wordt afgewikkeld.

Digitale nalatenschap
Bij een digitale nalatenschap kunt u denken aan:

  • uw lidmaatschap van een sociaal netwerk, zoals Facebook of LinkedIn;

  • uw e-mailaccount bij Gmail of hotmail;

  • uw foto’s die u in de cloud bewaart;

  • uw eigen website;

  • uw tegoeden opvragen bij online accounts, zoals Paypal;

  • uw computer, laptop of telefoon.

Creëer overzicht
Is voor uw nabestaanden duidelijk wat u online heeft? Of bent u de enige die dit weet? Waarschijnlijk bent u digitaler dan u dacht.
Uw RegisterExecuteur kan u hierbij van dienst zijn.

Digitaal Nalatenschapsdossier
Uw RegisterExecuteur legt in het Digitaal Nalatenschapsdossier uw wensen vast omtrent uw social media en accounts. Zo kunt u aangeven of uw account volledig moet worden verwijderd of dat deze moet worden omgezet in een herdenkingspagina.

Digitale Kluis
Via het Digitaal Nalatenschapsdossier kunt u uw eigen Digitale Kluis openen. In deze Digitale Kluis kunt u de inloggegevens van al uw accounts veilig opslaan. U heeft zelf altijd toegang tot dit dossier. U kunt op ieder gewenst moment inloggegevens van nieuwe accounts toevoegen en wachtwoorden terugzoeken. Wanneer u wachtwoorden van uw accounts wijzigt, slaat u die gewijzigde wachtwoorden ook in de Digitale Kluis op. Op die manier gaan uw inloggegevens gegarandeerd nooit verloren, maar worden ze veilig bewaard en zijn ze altijd voor u bereikbaar. Dat is veel veiliger dan wanneer u die gegevens zelf in uw computer opslaat. Uw computer kan immers crashen en dan bent u die gegevens kwijt. Dat is bij de Digitale Kluis uitgesloten.

U bent zelf de bewaarder van de sleutel tot uw Digitale Kluis. Samen met uw RegisterExecuteur maakt u afspraken over de vertrouwenspersoon die na uw overlijden toegang krijgt tot uw Digitale Kluis. Hierdoor regelt u dat ook uw digitale nalatenschap wordt afgewikkeld.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het voorbereiden en afwikkelen van uw digitale nalatenschap, neem dan contact op met uw RegisterExecuteur!

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de RegisterExecuteur.